Myte nr 1: “En bulldog synker som en stein”

Etter at jeg startet med å redde hunder, har jeg møtt mange “myter” …. Jeg tenkte at jeg skal skrive blogginnlegg om noen av dem, og den første myten jeg starter med er “En bulldog kan ikke svømme, de synker som steiner”

Som oss mennesker har også hunder ulike ferdigheter … Noen er flinke til å jakte, andre er flinke til å hoppe høyt eller til å vokte huset … men bulldogene, er det virkelig sant at de korte bena og den kompakte kroppen gjør at det ikke er mulig for dem å lære å svømme???

Si hei til Alfonso, en av de herlige rescuehundene jeg har her på gården. Alfonso reddet jeg når han var ca 3 uker, og den lille “ulykkesfuglen” slet med mye skader og sykdom, allerede i så ung alder. (For å lese mer om denne herlige gutten, klikk dere inn på presentasjonen hans; https://www.dorrisogrescuehundene.com/hundene-pa-garden/alfonso/

Et av Alfonsos store problemer var venstre skulder, han haltet slik at det nesten ikke var mulig for han å gå … og hva gjør man da? Når ingen medisiner virket sa veterinæren at Alfonso måtte starte SVØMMETRENING .. En kraftig plugg av en bulldog, med korte ben og kroppsfasong som en ballong!  Og Alfonso har gjort alle myter og fordommer til skamme; etter å ha tatt sine første svømmetak med redningsvest tilpasset kroppsfasongen til en bulldog, svømte snart gutten uten redningsvest, med en teknikk som gjorde at jeg stod ved bassengkanten og jublet av glede og klappet i hendene! Alfonso er en utmerket svømmer – riktignok er han ikke blant de raskeste når han løper, eller når han beveger seg generelt, men i vannet har han full kontroll! Gårdens hjelper, Leo, svømmetrener med Alfonso hver eneste dag, og treningen har gitt enorme resultat, også på Alfonsos kroppsfasong!

Og skulderen? Den er blitt helt bra!!!! Nå kan Alfonso gå tur på flere km (i sakte tempo riktignok….), så svømmetreningen han gjennomfører daglig har gjort underverker. 

Og nå er det lille Yatzys tur til å vise at bulldoger kan svømme … denne lille jenta er 8 uker og har allerede startet svømmetrening. Med Leos (gårdens frivillige hjelper) trygge armer rundt seg selvfølgelig, men om ikke mange ukene legger jeg nok ut en ny video av lille Yatzy som svømmer som en “propell”.

Blogglisten hits

Del dette innlegget:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *