Har du tenkt på hvorfor dine dyr kom til nettopp DEG?

Dette er en gammel historie jeg skrev i 2006. En historie som har ligget “gjemt” på pcen min, men som plutselig dukket frem i hukommelsen min i dag … Har du noen gang tenkt på hva ditt dyr hjelper DEG med? Hvorfor den valgte nettopp DEG som eier? For det er ikke slik mange tror, at vi velger våre dyr … de velger nemlig oss, og de kommer med de vakreste gaver. 

De fleste tror at de er de som velger dyrene sine, at det er bevisste valg, gjerne etter nøye evaluering. Husker du når du kjøpte den forrige hesten din – var det kanskje etter å ha lett etter hest i lange tider, etter å ha prøvd flere hester, men så plutselig var den bare der; Den PERFEKTE hesten (som kanskje var helt annerledes enn hva du på forhånd hadde forstilt deg at den perfekte hesten skulle være…). Eller hva når du kjøpte hunden din – var det ikke slik at det bare plutselig dukket opp en hund som smeltet ditt hjerte fullstendig, en du bare MÅTTE ha? Har du noen gang tenkt på at det er dyrene som velger oss, og slett ikke omvendt. Om et dyr skulle forklart hvordan det henger sammen, tror jeg den ville fortalt det på på denne måten:

Dyrs rolle i eiers liv …

“Det er slett ikke dere mennesker som velger hvilke dyr som skal komme inn i livene deres. Dere velger å tro at det er slik, men i virkeligheten er det VI (dyrene) som velger våre eiere.
Dere vet ikke selv hvilke dyr dere trenger, hvem som kan gi dere det som mangler i livene deres. Dette er det kun vi som vet og dette er også årsaken til at det er VI som velger våre hjem. Vet du at alle dyr kommer til sine eiere med en viktig oppgave, en “gave” til sine mennesker? Hver og en av oss har noe stort og betydningsfullt vi i kjærlighet ønsker å gi til dere. Vi fyller livene deres med det dere mangler, det dere trenger og vi hjelper dere med å løse deres oppgaver og utfordringer i livet, dersom dere tillater oss å gjøre det. Vi har alle ulike “oppgaver” vi skal hjelpe dere med, fordi dere mennesker har ulike utfordringer.

Et dyr kan komme til et menneske for å ta bort ensomhet. Mange kommer til sine mennesker nettopp for å gjøre eiers liv mindre ensomt. Ensomhet er en av de største byrder et menneske kan bære; å føle seg alene – uten at noen bryr seg om dem. De dyr som kommer til sine eiere for å hjelpe dem mot ensomhet, lager en trygg atmosfære i hjemmet, de formidler følelsen av ro og kjærlighet. Ingen mennesker har godt av å være alene, ingen er skapt for ensomhet. For å gjøre livene til ensomme mennesker både tryggere og bedre velger vi å komme å bo hos dere. Da slipper dere å komme hjem til tomme hus, å aldri ha noen som venter på dere, å aldri ha noen å gi en klem eller å sove tett inntil. Vi er der alltid, vi lytter, vi gir kjærlighet og omsorg – og vi gjør vårt ytterste for at dere skal kjenne at vi elsker dere.

Hun kom inn i livet mitt for å vise meg ro …. å ikke stresse

Noen dyr kommer til sine eiere for å spre glede… Glede og latter. Noen skal lære sine eiere å leke mer, synge mer, glemme å hele tiden være alvorlige og fulle av bekymringer. Det er så mange som mangler latter og glede, så mange som lar alvor og bekymringer styre livene deres. Dere trenger oss, mer enn dere aner. Hvem er vel større gledesspredere enn oss dyrene? Hvem kan få frem flere smil og mer latter enn oss? Hvem lever mer i nuet enn oss? Dere bør lære av oss; for i våre liv finnes ikke fortidens traumer, eller morgendagens bekymringer. 

Andre igjen får et dyr for å lære å ta ansvar. Vet du ikke at dere vokser som mennesker ved å sette oss foran dere? Ved å sette dere selv til side og prioritere oss og vårt ve og vel blir dere større og helere mennesker. Dere får en verdifull gave som dere kan benytte også på andre områder i livet. Ansvar er nødvendig, det gjør at dere vokser, at dere føler dere betydningsfulle. Å føle seg betydningsfull er noe ethvert menneske fortjener å føle på.

Atter andre kommer til sine mennesker fordi de trenger støtte i en vanskelig tid. Mange mennesker er syke, enten i kropp eller sinn. Da er det ikke enkelt å klare seg alene. Og hvem kan vel være en bedre trøst og en større støttespiller enn oss? Vi er trofaste, vi er ved deres side uansett hva dere går gjennom av smerte, sorg, følelse av mislykkethet eller oppgitthet. Vi er der når dere trenger oss, vi trøster når dere gråter, lytter når dere fortviler. I kjærlighet går vi veien sammen med dere, gjennom sykdom, smerte og sorg. Ikke en eneste dag lar vi dere være alene, ikke et sekund er vår kjærlighet til dere svakere enn den var i går.

Det er så mange årsaker til at vi velger nettopp de hjemmene vi velger, men felles for oss alle er at vi velger den/de personen(e) vi vet trenger oss mest. Vår livsoppgave er å gjøre noe for dere, vårt kall er å gjøre deres liv lettere, bedre, mer kjærlighetsfylt.

Vår kjærlighet er så uendelig stor, lukk øynene og kjenn i hjertet ditt hvordan nettopp DITT dyr elsker deg. Klarer du å kjenne det?”.


Månedlig donasjon til Dorris & Rescuehundene

Følg oss gjerne på instagram; https://www.instagram.com/dorrisogrescuehundene/

Del dette innlegget: