Hva er galt med Yatzy?

Den siste tiden har Yatzy startet å halte, hun har innimellom virket stiv og støl i kroppen og vi har sett at hun ikke lenger har vært så rask og spretten som før. Vi trodde først at hun hadde skadet seg (ved å f.eks hoppe ned fra sofaen) så vi har latt henne ta det med ro, har latt henne “slippe” de daglige turene osv.

MEN; en snikende følelse har kommet mer og mer, “hva om hun er alvorlig syk”? Denne følelsen ble forsterket når vi merket at synet har endret seg, hun klarer ikke lenger se like godt som før, og på avstand kjenner hun oss ikke igjen. Så i går tok vi henne til veterinæren. Der ble det først konstatert infeksjon i kroppen, og det ble deretter tatt prøver av “alt som kunne være galt”

Dessverre har kjære lille Yatzy fått Erhlickia, en sykdom som kommer av flått og som kan sammenlignes med Borrelia. På Yatzy har dette satt seg i nervesystemet og i øynene hennes. Det er så vondt, det føles så håpløst, for er det noe vi prioriterer STERKT her på gården så er det å gi alle hundene BÅDE dråper og tabletter hver eneste måned mot flått/mygg/lopper osvv – altså alle disse “kryp” som kan gi ulike sykdommer. Vi kjøper de dyreste og beste tablettene som finnes, i tillegg til at de alle får dråper i nakken. Allikevel, på tross av dette, har altså en flått klart å gi Yatzy denne grusomme sykdommen.

Først på fredag/mandag er alle blodprøveanalysene klare og da får vi svaret på hva som blir behandling og hvor alvorlig det er. Nå frem til prøvesvarene kommer går hun på smertestillende og antibiotika.

Å redde hunder har så mange utfordringer og det å se hundene syke er så utrolig vondt!!! Selvfølgelig sniker tankene seg inn at man burde gått til veterinæren tidligere – og hadde det vært mulighet til dette hadde vi gjort det allerede for noen uker siden. Men med Dolly som har vært alvorlig syk og som har måttet ha 5 besøk hos veterinæren den siste 1.5 mnd i tillegg til andre hunder som også har krevd veterinærbehandling, har det ikke vært penger igjen. Selvfølgelig; hadde en hund blitt synlig alvorlig syk hadde vi oppsøkt veterinær, men med Yatzy var det så lett å tro at hun bare hadde falt og skadet seg litt …. Men ja, den dårlige samvittigheten er der, følelsen av å ikke klare å hjelpe NOK, ikke BRA NOK. For når man nå vet at kjære lille snille Yatzy er syk, kanskje så syk at hun aldri vil bli helt frisk igjen, så føles det ufattelig tungt.

Vi håper og ber om at dette vil gå bra, at prøveresultatene viser at med riktig behandling og medisiner kan hun bli bra igjen. Noe annet orker jeg ikke tenke…

Ønsker du å hjelpe lille Yatzy med veterinærkostnader blir vi uendelig takknemlige for hjelp og hver krone teller. Bare i går gikk det nesten 3000 kr til veterinær og medisiner og når hun må tilbake for å starte “riktig behandling” blir det nye regninger å betale. Donasjon kan gis ved å trykke på denne knappen:


Hjelp til Yatztys veterinærregning

Del dette innlegget: