Når man bare vil gråte…

Leo ser bekymret på Yatzy som ligger syk og svak på undersøkelsesbenken

Kjære lille Yatzy – å se på deg gjør at det knyter seg i magen, å se de feberrøde øynene dine som med sløret blikk sier “mamma, jeg har smerter, jeg har vondt” gjør så uendelig vondt. Å se hvordan du gradvis får mer og mer vondt, hvordan kroppen din “endrer fasong” pga hevelser, det får hjertet mitt til å revne.

I dag var vi hos dyrlegen igjen, for å få svar på blodprøvene som ble tatt i forrige uke … Dessverre viser tester at du nok sliter med MER enn først antatt … Du har symptomer som krever videre undersøkelser, videre tester. Du ble testet i dag for både distemper og en leddsykdom som gir feber og smerter i muskler og ledd, og neste uke skal du til en spesialist for å teste nervebanene og nevrologiske sykdommer. Jeg får så vondt av deg – jeg skulle så inderlig ønske at du ved et mirakel kunne våkne i morgen; frisk og full av liv, slik du pleide å være!

Leo forsøker å gi Yatzy trygghet og kjærlighet – vise med kroppsspråket “dette skal gå bra lille venn”

For kjære Yatzy, du var den mest energiske hunden her, den som alltid danset og lekte, den som alltid kom logrende mot oss og som var så raus med dine kyss og klemmer. Nå sliter du med å holde deg oppreist mer enn noen minutter av gangen, du går sakte, og ofte ustøtt. Øynene dine forteller oss om både feberen din, men også at du er svak – og syk. Du får smertestillende og antibiotika og vi SKAL finne ut hva som gjør deg så syk. Vi må bare ha tålmodighet – helt til neste uke, til svarene på dagens prøver kommer, til nevrologen skal undersøke deg og flere prøver skal tas.

Inni meg kommer spørsmålene “ender dette med at vi må la henne slippe?”, og jeg kjenner en redsel som nesten ødelegger meg – for å miste kjære lille Yatzy gjør mer vondt enn jeg orker å tenke på. Men selvfølgelig, viser det seg at hun er så syk at hun ikke kan bli frisk, at hun har en sykdom som gjør at hennes livskvalitet ikke vil kunne gi henne et godt liv, må vi ta den avgjørelsen som er til det beste for HENNE, selv om det river hjertet mitt fra hverandre. Men frem til hun er ferdig med utredningene krysser vi fingrene, ber om at dette vil ende bra – at kjære lille Yatzy igjen vil kunne danse og komme logrende mot oss. Snart ……

Ønsker du å hjelpe Yatzy med å gjøre videre utredning mulig, betyr din donasjon mer enn jeg kan forklare med ord. For med en tom bankkonto er det ikke enkelt å kunne gi Yatzy det hun nå behøver for å kunne bli frisk.


Bidrag til Yatzys veterinærregning

Det er også mulig å gi et bidrag ved å vippse til kontonr 527925, du må da trykke “kjøp og betal” siden dette er en registrert frivillig organisasjon. Tusen tusen takk til dere som hjelper oss – sammen har vi mulighet til å (forhåpentligvis) gjøre denne fantastiske lille valpen på 6 måneder frisk igjen.

En av testene som ble tatt i dag…
Del dette innlegget: